Musikutbildning

Hitta den rätta studietekniken för att lära dig musik

Om man väljer att studera musik så finns det många saker man ska tänka på. Dels så kanske det finns många teoretiska saker som man ska lära sig, dels så kommer det finnas praktiska saker som man också måste plugga på. Man brukar kalla det för öva när det kommer till hur man tränar på något inom musik, men själva tanken är densamma som att plugga inför ett prov eller liknande. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några saker som är viktiga att tänka på om du vill förbättra din studieteknik och därmed bli bättre på musik.

Träning, träning och åter träning

Träning är otroligt viktigt om man vill bli en bra musiker. En del upplever att man lär sig genom att man sitter och spelar samma stycke om och om igen. När man känner att den börjar sitta så kan man utmana sig själv genom att kanske svänga till stycket på ett sätt som gör det till en unik melodi.

Träna med en vän

Det kan också vara bra om man inte bara sitter och tränar i sin ensamhet utan att man faktiskt tränar med en vän. På så vis kan man få feedback direkt på hur det låter.

Prova olika metoder

Ibland kan det finnas metoder som fungerar jättebra för en del musiker, medan de inte alls funkar för

någon annan. Det är därför väldigt viktigt att man faktiskt provar sig fram tills dess att man hittar den metoden som fungerar bäst för en själv. Man måste komma ihåg att övning ger färdighet och ingenting kommer gratis såvida man inte är ett musikaliskt geni.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *