Plugga musik utomlands eller i Sverige?

Att plugga musik är både spännande och kul. Dessutom är det en möjlighet för den som vill ha en karriär inom musikvärlden. Det kan dock vara svårt att bestämma sig var man ska plugga någonstans. Det finns ju väldigt många olika platser i världen som är spännande att bo på. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några platser som dock är oslagbara om det är särskilda genrer som du är intresserad av.

Klassisk musiks hemland

Det här är en fråga som är omdiskuterad. En del menar att den klassiska musiken föddes i Österrike medan andra påstår att det var i Schweiz som allting började. Oavsett detta så är det väldigt vackert att åka ner i Europa och bo under tiden som man pluggar. Det är extra intressant om man faktiskt är intresserad av klassisk musik.

Popen regerar i Asien

Även om pop inte hade sin födelse i Asien så är det idag den perfekta världsdelen att leva i om man vill arbeta inom den här genren. Man skulle visserligen även kunna tänka sig att Sverige, USA eller andra länder som ligger i Europa är intressanta om man gillar pop.

Rock and Roll i USA

Om man däremot är intresserad av rock så är det helt klart USA som är mest intressant. Det finns en stor publik och många som gillar olika former av rock. Man kan även gå på många konserter och bli inspirerad, samt besöka museum som kan motivera en att faktiskt följa sina drömmar. USA är ett stort land och beroende på var man bor är det olika musik genrer som är mer eller mindre populära. Var säker på att du väljer rätt!

Sverige, ett av världens ledande länder inom musik

Även om det kan kännas kul att komma bort från landet som man växte upp i så ska man komma ihåg att Sverige är ett av världens främsta länder när det kommer till musik. Om man tittar på länder som är största exportörerna av musik så hamnar Sverige på en tredjeplats efter USA och Storbritannien. Man behöver alltså inte åka långt, eller åka någonstans alls, för att få bra förutsättningar inom musikvärlden. Sverige är ett etablerat musikland internationellt och har varit det i många, många år.

flash-blog