Queens storhet är evig

Queen – bandet som aldrig verkar försvinna från allas läppar. Deras musik skapade tidigt historia och deras låtar slutar aldrig att spelas. Trots att det var många år sedan bandet spelade sin sista konsert är deras låtar nästintill kultförklarade.

Vem har inte dansat till I Want To Break Free, Radio GaGa eller spelat Bohemian Rhapsody på högsta volym i bilen? Queen är det brittiska rockbandet som alltid kommer att spelas på radion och i hem världen över. Deras sångare Freddy Mercury må tragiskt ha avlidit i aids men deras musik kommer leva för evigt.

Bohemian Rhapsody blev film

Det var bland annat med Bohemian Rhapsody som Queen hade en stor hit. Denna operarock tilltalade de flesta lyssnare – om än inte kritikerna. Bohemian Rhapsody var även namnet på den film om Queens framgångar som släppes under 2018. Filmen har spelat in stora belopp världen över och tagits emot väl av bandets alla fans och andra filmintresserade.

Filmen fyllde biosalonger till gränsen och återigen blev det synligt hur stor påverkan detta band gjort på världen med sin musik. I filmen får vi följa Freddy Mercury och hans band från skapande till enorma framgångar. Alkohol och droger blandas med låtskrivande och konserter världen över.

Om du ännu inte bestämt dig för vilken julklapp du ska köpa till dina anställda, då kan ett företagslån från Capcito göra det möjligt att ge alla en skiva med musik av Queen. Det kommer bli en riktigt uppskattad present.

Queens låtar

Alla medlemmar i Queen var involverade i låtskrivandet. De skapade sitt egna, unika sound som gjorde att man alltid kände igen när en Queenlåt kom på radion. Freddy Mercury var en av dem som var mest involverad i bandets musik. Han skrev låttexter och ackompanjerade bland annat på piano. Det var också han som ville skapa olika sounds för bandet med inspiration av allt från opera till disco.

Du har säkert hört en hel del av Queens låtar, även om du inte äger en av deras CD-skivor. Några av de som är allra mest kända är The Show Must Go On, We Will Rock You, We Are The Champions och Another One Bites the Dust.

Viktiga för rocken

Queen hade en viktig ställning i Storbritannien och världen över under framförallt 70-talet då bandet skapades. Då revolutionerade de rocken och skapade hysteri med sina framgångsrika låtar.

Bandet har totalt sålt över 300 miljoner skivor samt gett ut hela 15 studioalbum. Det är riktigt många skivor och långt fler än vad ett vanligt band släpper under en hel karriär. Dessutom har Queen gett ut hela fem livealbum från sina konserter. Dessa spelades in när de turnerade världen över med sin fantastiska musik och drog fulla hus till konsertarenorna.

flash-blog