Tre musikaler du borde se – på en MacBook Pro

Att kolla på film är en rolig sysselsättning. Många gånger blir det dock att man kollar på liknande typer av filmer. Om du är ute efter att pröva något nytt så rekommenderar jag musikaler. Här är tre stycken musikaler du definitivt borde se!

Kolla på musikaler på din MacBook Pro

Innan jag går in på musikalerna så ska jag ge ett förslag på hur du kan kolla på dem. Med en MacBook Pro kan du kolla på en musikal, eller någon annan film, med en superbra skärmkvalité. MacBook Pro är även mycket tunn och lätt vilket innebär att du enkelt kan ta med dig den när du exempelvis reser. På så sätt har du alltid en väg till att njuta av en bra film, var du än befinner dig.

Sound of Music

Sound of Music är ett självklart val när du letar efter en bra musikal. Filmen släpptes år 1965 och utspelar sig i Österrike på 1930-talet. I filmen får vi följa Maria, en ung kvinna som går från nunna till att bli guvernant åt 7 barn. Barnens far, Captain Von Trapp, är en strikt man, men efter Marias anställning sker många förändringar. I filmen medverkar bland annat skådespelarna Julie Andrews, Christopher Plummer, Peggy Wood och Richard Haydn. Några av de låtar som ingår i musikalen är My Favorite Things, Sixteen Going On Seventeen, Do-Re-Mi och Edelweiss. Filmen var en stor succé och vann hela fem stycken Oscars för bästa film, filmmusik, regi, klippning och ljud.

Les Miserables

År 2012 släpptes musikalen Les Miserables. Filmen är baserad på boken av samma namn, skriven av Victor Hugo. Handlingen utspelar sig på 1800-talets Frankrike där vi får följa mannen Jean Valjean, en villkorligt frigiven fånge som flyr och försöker skapa sig ett nytt liv samtidigt som Inspector Javert är honom hack i häl. I filmen ser vi bland annat Hugh Jackman, Russell Crowe, Eddie Redmayne, Amanda Seyfried och Anne Hathaway. Musikalen har många populära låtar som du kanske känner igen såsom I Dreamed a Dream, Do You Hear the People Sing?, Red and Black och One Day More. Anne Hathaway som spelade Fantine vann en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. I övrigt vann filmen även en Oscar för bästa ljud samt för bästa make up och hår.

Fiddler on the Roof

Sex år efter att Sound of Music släpptes kom musikalen Fiddler on the Roof. Detta är en film som utspelar sig i början av 1900-talet i den Ryska byn Anatevka. Handlingen kretsar kring den judiska mannen Tevye som jobbar som mjölkbud. Tevye har händerna fulla då han både måste handskas med sina döttrars giftemål samt ett antisemitiskt hot mot byn. Några av filmens skådespelare är Chaim Topol, Norma Crane, Rosalind Harris, Michele Marsh och Neva Small. I filmen får vi bland annat höra låtarna Tradition, Far from the Home I Love, Matchmaker och If I Were A Rich Man. Filmen vann tre stycken Oscars för bästa foto, ljud samt filmmusik, sång.

flash-blog