Aviccii släpper ny låt

Det var med stor sorg världen fick veta att Tim Bergling, även känd som DJ Aviccii, gått bort 20 april 2018. Den älskade artisten hade begått självmord efter en längre tids psykisk ohälsa. Nu är han på sätt och vis aktuell igen då hans familj valt att släppa låtar av honom som han själv inte hann släppa innan han dog.

Lämnade en hel värld i tårar

Det var många som sörjde över hela världen när Tim dog. En så framgångsrik och ung person som Aviccii kunde väl inte må dåligt? Eller? Det var många som inte kunde förstå att en så rik och talangfull människa överhuvudtaget ens skulle kunna känna sig lite ledsen. Än mindre kunde de förstå att han faktiskt var deprimerad och att han hade försökt få hjälp tidigare med att hantera detta.

Mycket material som inte hann släppas

Det fanns material, det vill säga låtar, som Tim skrivit och påbörjat men som han inte hann släppa innan han dog. Och nu är familjen redo att dela med sig av den här musiken med världen. Det var många som väntade med spänning när första låten SOS skulle släppas den 10 april 2019.

Familjens gemensamma beslut

Det här var något som familjen gemensamt kom överens om. Det finns självklart de som anser att det här är ett sätt för familjen att tjäna mer pengar på musiken. Men oavsett vad det finns för baktanke med det hela så är det många fans som är glada över det här fantastiska beslutet.

En ovanlig blandning för Aviccii

Ett återkommande ord hos dem som recenserat Avicciis tidigare album är “lyckorus”, och det är något som de även säger om den nya låten. Det finns dock inslag i låten som är helt annorlunda från vad vi är vana vid att höra från den här artisten. Musiken är nämligen inspirerad från gospel medan texten, ja texten kommer från blues. Så det är en mix av genrer som inte alls är genrer vi är vana att höra från Aviccii. Men resultatet har ändå blivit fantastiskt. Den här artisten har visat på prov många gånger att han kan skapa kombinationer av toner som ingen annan.

Lyssna på SOS på Spotify

För att kunna lyssna på den nya låten behöver man bara logga in på sin Spotify och söka på Aviccii och SOS. Låten är gratis att lyssna på, något som familjen menade beror på att Avicciis musik är till för alla att lyssna på. Redan efter bara några dagar på den svenska streaming-tjänsten så klättrar låten snabbt på listorna. Många tror att det här kommer att bli en av sommarens mest spelade låtar. Kanske kommer den till och med att toppa listorna internationellt.

flash-blog