Gyllene Tider tar farväl till sina fans sommaren 2019

Ett av Sveriges mest välkända band, Gyllene Tider, har gått ut med informationen att de kommer köra sin allra sista turné i sommar. Därför tänkte vi gå igenom lite snabbfakta om bandet!

Hur allting en gång började

Det var när Per Gessle och Mats Persson träffades 1977 som Gyllene Tider tog sin början. Först började de som ett duoband, men efter ett tag insåg de att de ville ha förstärkning och därmed bjöd de in några kompisar och det här var mixen som skapade ett av Sveriges mest kända popband.

Bandet bestod av

Förutom Per Gessle och Mats Persson så består Gyllene Tider av Micke Andersson, Anders Herrlin och Göran Fritzon. Det är ingen mindre än Per Gessle som är sångaren i bandet, och det är ofta honom som man förknippar med bandet. Men det är viktigt att komma ihåg att det här är ett resultat som skapats av en hel grupp!

Kända låtar som fortfarande är populära

Gyllene Tider har haft många kända låtar genom åren, och en som alltid återkommer varje sommar är “sommartider”. Det här är en låt som verkligen svänger och får en att bli glad. Sedan var det många andra låtar som också blev kända, bland annat “jag går och fiskar”, “flickorna på TV 2” och “när vi två blir en”. De provade att skriva och sjunga på engelska, men kom snabbt tillbaka till att köra allt på svenska.

Dags att ta farväl

Nu är det dessvärre dags för oss att ta farväl till det här älskade bandet. I sommar kommer de åka på sin sista turné någonsin och där kommer de framträda med låtar som vi är väldigt bekanta med. Det kommer bli sorgligt, vackert och en fest som man sent kommer glömma. Frågan är varför de valt att lägga ner bandet nu eftersom de inte producerat musik på flera år.

Glöm inte att köpa dina biljetter i tid

Det är många som vill ta den här sista chansen att se Gyllene Tider uppträda tillsammans och därför kommer biljetterna gå åt snabbt. Det gäller att man ser till att man är ute i god tid om man vill ha biljetter. Visserligen kommer man säkert kunna köpa en biljett på andrahandsmarknaden, men de brukar vara väldigt dyra då.

flash-blog